Alla inlägg av Henri

Midsommar

Missa inte en god chans att uppleva naturens fridfullhet vid Ivösjön i juni. Midsommar vecka 25 är öppet för alla medlemmar, och gärna medlemmars vänner. Intresserade meddelar på Monix mobil, messenger eller klubbens mail, eller fb. Kravlöst. Kom!

Övernattare bokar sängplats, tältar eller sover under stjärnorna. Först till kvarn till runt 11 sängar, varierad standard, delade rum.

April!

Påsken, skärtorsdag 18:e – 22:a, måndag annan dag påsk är öppningshelg på Fridhem. Anmäl er för sovplats, först till kvarn.

Nu åker vi redan och tar hand om lite av det som mår bra av att göras tidigt på våren, så meddela Monix om det finns intresse och det passar bättre efter eller före påsk.

Stipendiaterna

Bilder från årsmötet

KSO tilldelas Marianne Andersson
Inga och Tage E Nilsson /2 st. Ylva Westerhult och Thale Vangen
Greta och Sigfrid Turén /2 st Alva Sjöstedt och Nicklas Randau
Silvia och Wiking Sahlin Jon Åkerlind och Monix Sjölin delar

Grattis till klubbens stipendiater!

Skånska konstnärsklubbens val av 2019 års stipendiater är klart. Vi har gått igenom alla ansökningar och kommit fram till ett resultat successivt. De som sökt specifikt stipendium har fått samma möjligheter att ingå i övriga stipendier som de som inte angett vilket som sökts. Vilket i slutänden betyder att vi har värderat alla lika. Därför är våra beslut grundade på sökandes behov och konstnärliga verksamhet. Röstning förekommer. Där avvikelser från kriterierna gjorts har vi avsett att uppnå balans i fördelningen. Vi har gjort vårt allra bästa.

Stipendiaterna är informerade via mail och/eller telefon. Tack för ansökningarna alla.

Fridhem 2019

Bokningarna är igång. Sicken rush! Synd vi inte har dubbelt så många juliveckor, de självklart populäraste. Sköna maj är ju också fint! Och glöm inte att det finns fler möjligheter att komma ut. Häng på när jag, och andra, åker och jobbar. Det kostar inget då det ändå inte är uthyrt och elförbrukning och annat torde vara ungefär samma för en som för fler.
Även om jag också älskar att vara där i ensamhet är det dumt att hålla den här juvelen hemlig. Den ska delas. Och upplevas. Och tas hand om.

Samordnade arbetsinsatser, för den som kan och vill hugga i, kommer att tidsbestämmas när det funkar, logistiskt och praktiskt. Anmäl intresse. I övrigt sker ingen delegering. Allt görs ideellt, individuellt efter intresse och förmåga.         /Monix (skogsansvarig osv..)

Så här långt: Vecka 20 Maya. V 24 Tove K. V 25 helg midsommar. V 26 Catrina L. V 27 Lotta V 28 Jon Å. V 29 Jenny KL. V30 Andreassen V31 Charlotte E. V32 Monix. V33 Marco L.  v.34 Bjørn/Ulrika. v.35 Ulrika/Bjørn

Även två helger uthyrda i september. Se Boka-fliken

Öppningshelg i påskhelgen 19-22 april. För iordningställande och sjösättning av brygga och båt. etcetera. Är du lite stark? Kom och hjälp!
Midsommarhelg  vecka 25, 21-23 juni  För alla medlemmar, gärna med vänner i mån av plats för de som behöver övernatta. Förbokas.

Stängningshelg  preliminärt 1-3 nov.