Alla inlägg av Henri

Stipendier 2019

Stipendier att söka 2019

Inga och Tage E Nilssons stipendiefond delar ut stipendium till konstnär, ej under 50 år som arbetar i det traditionella konstskapandet; målare, tecknare, originalgrafiker, skulptör, eller med konstnärlig textilbild. Sjuka och behövande konstnärer ska komma i särskild åtanke. 2019 delas 2 stipendier ut á 10.000 kr vardera

Tage 1928-2016, var medlem i Skånska konstnärsklubben men instiftade även 2 stipendier för Ölandsmålare, och 1 för konstnärer som ställt ut i Limhamns konstförenings regi.

KSO-fonden (Konstnärernas Samarbetsorganisation), delar ut till stipendium som stöd och uppmuntran till sjuka och behövande konstnärer. Summa: 10.000 kr
Skicka meritlista, personbevis, foton av egna verk och kort motivering. Läkarutlåtande är frivilligt.

Greta och Sigfrid Turéns stipendiefond delar ut stipendium till en ung skånsk konstnär, sökande skall vara under 30 år, född eller bosatt sedan 10 år i Skåne. 2019 delas två stipendium ut á 15.000 kr vardera
Turén, Gretha, f. Rosengrehn (1901-1978), konstnär.
Kort motivering, bildmaterial (endast foton) och ev. hänvisning till nätet där bildmaterial finns, meritlista och personbevis skickas till Jukka Vänttinen. Se adress nedan

Wiking Sahlins stipendium, summa 2019: 10.000 kr, Skicka kort motivering, foton av verk, meritlista och personbevis
Obs! Kriterier har hittats, detta avses medlemmar i klubben ”i behov av medel för sitt fortsatta skapande”

OBS: Ansökningarna ska 2019 finnas klubben tillhanda senast 15 mars för att kunna ingå i bedömningen. Vi behöver ha allt ansökningsmaterial samlat i samma kuvert, ej via mail. Men vi tittar på länkar under urvalsarbetet. Skicka inte originalverk!

Krav på  konsthögskoleutbildning eller likvärdigt för alla stipendier utom Turéns.

2019: kravet på läkarintyg för styrkande av sjukdom tas bort. Porto för återsändande av ansökningsmaterial ska med för den som önskar sitt tillbaka. De som utses blir kontaktade sent samma kväll urvalet sker, efter styrelsens möte. Eller möjligen dagen efter. Det skrivs en kort information på hemsidan samma kväll. Eller möjligen dagen efter. Svar till de övriga sökande skickas endast i mån av tid! Utdelningen avslutar årsmötet i slutet av mars för de som kan närvara.

Frågor besvaras på mail sekretariat@skanskakonstnarsklubben.se

Ansökningarna, ej större än passande kuvert för A4-format skickas till: Skånska Konstnärsklubben, Jukka Vänttinen, Södervärnsgatan 3C, 214 27 Malmö.


Fridhem 2019

Bokningarna är igång. Sicken rush! Synd vi inte har dubbelt så många juliveckor, de självklart populäraste. Sköna maj är ju också fint! Och glöm inte att det finns fler möjligheter att komma ut. Häng på när jag, och andra, åker och jobbar. Det kostar inget då det ändå inte är uthyrt och elförbrukning och annat torde vara ungefär samma för en som för fler. Arbetskraften är suveränt prisvärd, inte ens bensinen debiteras. Det är win-win. Och även om jag älskar att vara där i ensamhet är det synd att hålla den här juvelen hemlig. Den ska delas. Och upplevas. Och tas hand om.

Samordnade arbetsinsatser, för den som kan och vill hugga i, kommer att tidsbestämmas när det funkar, logistiskt och praktiskt. Anmäl intresse. I övrigt sker ingen delegering. Allt görs ideellt, individuellt efter intresse och förmåga.         /Monix (skogsansvarig mm.)

Så här långt: Vecka 20 Maya. V 24 Tove K. V 25 helg midsommar. V 26 Catrina L. V 27 Lotta V 28 Jon Å. V 29 Jenny KL. V30 Andreassen V31 Charlotte E. V32 Monix. V33 Marco L.

Öppningshelg i påskhelgen 19-22 april. För iordningställande och sjösättning av brygga och båt. M.m ? ?Midsommarhelg  vecka 25, 21-23 juni  För alla medlemmar, gärna med vänner i mån av plats för de som behöver övernatta. Förbokas.

Stängningshelg  preliminärt 1-3 nov.

Öppningshelg

Vårens ljuvligaste, öppningshelg. 20-22 april. Det finns 11 sovplatser. Delat rum är troligt. När vi ändå är där pratar vi om kommande projekt och planerar.

Den som eventuellt är ny i klubben eller ny på Fridhem får en platsspecifik genomgång av trix och knep. Bra att veta-kunskap för bättre självständigt ansvar i framtiden. Icke-medlem får gärna hänga med i mån av plats. De som vill komma över en dag och åka hem kan ta med sig nära och kära.

Vi brukar försöka ta med mat och dricka att dela på. Men till sig själv går självklart bra.

Sovsäck  rekommenderas.

Midsommarhelgen följer samma koncept.

Se vårens bilder. Uppladdade med mobil så en kom på sniskan.
Fortsätt läsa Öppningshelg

Stipendiater 2018

Klubben gratulerar!

Tage E Nilssons stipendiefonds stipendiater Lilian Togelius och Agneta Sofiadotter

KSO-fonden tilldelas Torsten Ridell

Greta och Sigfrid Turéns stipendium får Nora Wieser

Herman Österlunds konstnärsfond delas i år ut till Christoph Mügge

Varma gratulationer till stipendiaterna från Skånska konstnärsklubbens styrelse som i år hade extra många ansökningar att gå igenom. Tack till alla som ansökt.