Alla inlägg av Henri

Sensommarblues?

Vad säger man efter sommaren? Hej Höst? Hej i höstblåsten? Det är sensommar, men man känner melankolin när semestern är slut. Känns som dags att ta tag i saker. Styrelsen för Skånska Konstnärsklubben ska ha sitt första möte efter sommaren, inom kort. Vi borde väl också kunna få till en sammankomst i fritt tolkad klubbanda för alla hågade (eller håglösa) i höst. Punchafton i oktober? Maskerad i november? Finns intresse? Skissernas museum är föreslaget.  Mötesplats och Utställningsplats för utbytesprojekt söker vi alltid, om någon kommer på något.

Nu är de hela veckouthyrningarnas tid snart över på Fridhem för i år. Boka gärna några enstaka dagar under sensommar och höst. Som vanligt kan den som inte önskar ensamhet åka dit och jobba lite när det inte är uthyrt. Stängningshelg föreslås bli 2-4 november. Den som kommer kan bli värdefull för att baxa bryggan upp på land. Inte jättetungt om man är flera, men vattennivån är rekordlåg i år så avståndet till säker vintertorrhet blir någon meter längre. Vi stänger vattnet och drar ur kylskåpet, och så vidare, innan vi åker hem. Resten av dagarna plockar vi äpplen och tar det lugnt. Låter bra? Kom då!

Bokade tider syns under fliken ”Boka”,  raderna längst upp. För muspekaren över Fridhemsfliken. Kom ihåg lösenordet.

Kram/ Henr’i

 

Öppningshelg

Vårens ljuvligaste, öppningshelg. 20-22 april. Det finns 11 sovplatser. Delat rum är troligt. När vi ändå är där pratar vi om kommande projekt och planerar.

Den som eventuellt är ny i klubben eller ny på Fridhem får en platsspecifik genomgång av trix och knep. Bra att veta-kunskap för bättre självständigt ansvar i framtiden. Icke-medlem får gärna hänga med i mån av plats. De som vill komma över en dag och åka hem kan ta med sig nära och kära.

Vi brukar försöka ta med mat och dricka att dela på. Men till sig själv går självklart bra.

Sovsäck  rekommenderas.

Midsommarhelgen följer samma koncept.

Se vårens bilder. Uppladdade med mobil så en kom på sniskan.
Fortsätt läsa Öppningshelg

Stipendiater 2018

Klubben gratulerar!

Tage E Nilssons stipendiefonds stipendiater Lilian Togelius och Agneta Sofiadotter

KSO-fonden tilldelas Torsten Ridell

Greta och Sigfrid Turéns stipendium får Nora Wieser

Herman Österlunds konstnärsfond delas i år ut till Christoph Mügge

Varma gratulationer till stipendiaterna från Skånska konstnärsklubbens styrelse som i år hade extra många ansökningar att gå igenom. Tack till alla som ansökt.

Nytt år, snart vår.

Så är det lov att boka Fridhem igen! Från kl 10.00,  2 januari. Gärna via mailen, annars finns tele-uppgifter och andra uppgifter fortsättningsvis här ovan i övre raden ”Boka”
Veckor som hittills bokats (fler kan ha tillkommit )  27-30 april + v.20. MMS V.23 För fönsterfixare.  Allas midsommarhelg v.25.
v26L/G v27J/M v28TK v29 CE v30Mx v31JKL v32 KA. v33J-B v34Rostrum 35. LC. 7-9 sep SW
Fortsätt läsa Nytt år, snart vår.