Alla inlägg av Henri

En ny plats

Midsommar

Vi firar midsommar på Fridhem 19-21 juni. Kostar inget. Först till kvarn på sovplatser i delade rum av varierad bekvämlighetsgrad. Eller kom över dagen.
Se Skånetrafiken för kollektivtrafikens tider till och från Näsum. Säg till i god tid om ni vill ha hämtning från Näsum.
Sms messenger eller mail fungerar fint
Ta med handduk och sängkläder, egen dricka, äggsillgrillbit, tandborste, öronpropp.
Hänsyn tages på allvar till årets virusspridningsrisk.

Nota bene: Det finns ett primitivt anslag i Fridhem som kanske inte passar alla. Jobb utförs i mån av tid och lust och ersättningen är bara frisk luft
Det finns alltid saker att fixa. Se upp så det inte blir ett krav på dig själv eller någon annan. Att vara öppen för mixat umgänge ger fler möjligheter och bättre förståelse för hur vi tänker. Alternativt hyr du lätt ihop en vecka med ett eget sällskap.
På bild nedan: Intresseklubben för Fridhem bevarande har i behaglig takt bedrivit omvårdnad i det ännu kylslagna majvädret.
Funderingar? Kommunicera dem gärna i fb-gruppen eller skicka ett mail. Nu är så knasiga tider med corona att man lätt kommer av sig i anpassningsförsöken. Snart nog ska vi ta tag i vaktlistor och andra förberedelser till utställningen på Limhamn. /Glad och kry sommar! /monix

Picknickslördag

kl 15 Lördag 9 maj blir picknick vid åkröken i Kungsparken. Under sumpcypressen, samma sida av kasinot som fontänen. Ta med tjocktröjan och kanske en liten stol eller filt att sitta på. Och gärna en extravän, hund eller vevgrammofon.

Aprilapril

Öppningshelg på Fridhem. 24-26 april i v 17.
Vilka som kan komma beror förstås på vilka som är friska, inte umgåtts med sjuka familjemedlemmar eller varit utsatta på något annat sätt. Så förväntan är lågt ställd. Allt är på undantag men ändå likt s.a.s.
I påsk sjösatte vi bryggan. Går fint på två man med en som är iskall nog att vada i vattnet. Manualen till bryggan är inskannad och ligger i menyraden här ovanför.
Vi beställde även material till staket och trädäck.

Det här gäller: En styrelsemedlem ska vara med på övriga jobbvistelser, annars kostar det hyra. 1600kr för hel vecka. 600kr helg. (Sänkt från tidigare 800) 250kr/dygn under annars outhyrda perioder vår och höst. Framförhållning gäller vid bokning så det inte krockar med eventuell jobbplanering.

För att inte plåga ointresserade med mail är facebookgruppen platsen för nyinsatta chanser att utforska Fridhem.

Varken måleri eller snickeri har påbörjats. Vi var bara två arbetsföra. Inte heller vedkapning hann vi med. På grund av eldningsförbud får rishögarna vänta. Vi vill elda riset vid sjön innan bygget av trädäcket. Resten är ok.
Hoppas det ska kunna bli en vända till med nya vvs-mekanismer i packningen i vår. Ni som ska hyra vet att ha överseende. Slå av element när ni vädrar, var sparsamma med el osv. Försök i en framtid utan corona att komma ut på gemensamma tider så vi kan samordna oss i att fixa det som behövs flera man på. Det är alltså för de samordnade insatserna vi behöver tjata. Delegering för ensamjobbare är f.n inte jämförbart med att få med någon godhjärtad själ som kan rycka in praktiskt och samtidigt uppskatta umgänget.

Stipendier 2020

Tack alla som sökt våra stipendier. Länk till ansökningsinfo

Inga och Tage E Nilssons stipendium till: Silvia Wieser 15 000kr

KSO: Bertil Kaa Hedberg 10 000 kr

Sylvia och Viking Sahlins: Danilo Stancovic 5 000 kr

Greta och Sigfrid Turens: Debora Svensson och André Nordström 10 000 kr vardera

Herman Östlunds: Margareta Grip Holmes 5 000kr


Den festliga delen vid årsmötet kan komma senare. Oklart när just nu.

Våren

Årsmötet flyttas igen. Troligtvis till augusti i samband med utställningen vi hoppas blir av då.
Vi som sitter i styrelsen hoppas få förtroendet att hålla kvar denna konstellation det kommande året. Agneta tackar för sig. Vi håller den platsen öppen om det kommer in någon i klubben som kompletterar, dedikerad klubbens verksamhet.
Valberedning 2020 är Hans Johansson och Gertie Månsson.

Boka Fridhem, gärna via mail nu.
Öppningshelg Fridhem 24-26 april
Arbetsvecka på Fridhem, datum senare.

Fridhem- uthyrning mm.
Hittills bokade veckor:
V24Linnéa v.25 m-to JKL
Midsommarhelgen 19-21 juni v 25 öppen för klubbens medlemmar, även vänner i mån av plats. Förboka sovplats eller kom över dagen.
v.26 GiselaE. v.27Jon Å. v.28Lotta A. v.29 Jukka. v.30Tove K. v.31Charlotte. v.32Monix/Marco 33.Andreassen/Leibel. Helgen v. 38 18-20 sep. Silvia.
Monix har nya koden till nyckeln.
Korttidshyra 2020: 600kr helg. 250kr/dygn gäller annars outhyrda perioder vår och höst.

Öppningshelg 24-26 april i v 17.
Perfekt introduktionstillfälle för nya, nyfikna eller ovana.
Arbetsvecka för våren är inte inbokad än.
Man kan jättegärna komma enbart över en dag även på öppningshelg, arbetsvecka, midsommar och stängningshelg.
Blyg tar gärna med en egen trygg vän.
För den som vill till Fridhem men inte behöver hyra egen period finns fler möjligheter. När/om vi åker, ibland med kort varsel för att jobba, skriver vi in det i Facebookgruppen och det går bra för alla som vill undersöka, eller återse platsen att passa på att göra det då. Jobbvistelser samordnas via någon av styrelsens representanter. Bäst och lättast och uppskattat är att ha varit på studiebesök innan man hyr. Vi får chans att förmedla muntligt hur det fungerar och får det lättare så.
Skånska konstnärsklubben är en vänskapsförening. Alla arbetar frivilligt och ideellt. Vi vill det ska vara okomplicerat. Vi uträttar det vi hinner, vill och har förmåga till.

Fram till uthyrningarna kan det få vara lite ostädat med arbetskläder, material och grejer framme.

Att Bonden vet vem som är där är en säkerhetsaspekt för huset,
därför skrivs det i fb-gruppen så kan han se det där och slipper undra.
Veden tog som sagt slut väldigt fort och oväntat i våras. Vi tar det lugnt och sågar upp ny när det finns tid och lust. Sedan ska den torka ett år eller två. Så nu får de som hyr ta med sin egen ved. Uppdateringar av denna text kan komma senare.

Höstvinter i stan

Det är bara halva året vi fokuserar på det där andra. Har ni tips eller vill hitta på något ihop i stadsmiljö så är det en bra tid nu. Vi har hittills planerat så här:

14 november ses vi för att utarbeta en plan inför utställningen på Limhamns konsthall i maj/juni. Den som tycker det låter skoj kommer till Lilian. Meddela intresse i mailen. Alla kan komma. Blir det hemskt många byter vi plats. Bättre information med exakt klockslag kommer snart i mail. Nu har vi bytt plats och den som inte fått mail får skicka ett till klubben så det kan fixas.

14 December Julfest på Limhamns konsthall. Ta med ett konstverk passande för julklappsbyte om du vill vara med på det. Alla tar med någon Julinspirerad mat till buffébordet. Roligast om det är många.
En inbjudan kommer via mail när juletecknaren har färdigställt sitt uppdrag.

Vintrat

Det blåser kalla vindar runt knuten. Elen är avstängd, vattnet också. Nu ska stugan sova. Nu gör vi inte mer förrän till våren när solen värmer. Då ska vi samordna oss för måleri och bygge, för det behövs verkligen underhåll nu. Några frivilliga till så kan det gå snabbt. Och det är roligt.
Veden, oroväckande plötsligt en vårdag upptäcktes väck. Vi struntar i den nu till det är sågat, klyvt och torkat ny ved. Kanske köper vi ett lass till våren, annars får de som vill elda ta med egna klabbar till brasan framöver. Pytsa in lite goodwill och kom på öppning/stängningshelg och arbetsveckor så kan vi kanske fortsätta hålla låg hyra och få något mer redigt gjort. Slösa inte el på Fridhem i vinter utan åk söderut, chilla i stan, gå på kallbadhuset…
Det kommer nya tillfällen att lära känna huset och allt omkring för er som inte sett det, när vi kan dra igång vårens fix och röjningsjobb igen. Innan uthyrningarna är de som åker dit och jobbar även utmärkta ambassadörer och guider in i hur saker fungerar. Perfekta tillfällen att passa på.
Bilder här från stängningshelgens hjältar, ihärdigt lojala bröder och systrar i osjälvisk godhets tjänst.
Jon och Lotta saknas på bild. De övriga är Lilian, Gisela, Olle, Jukka och Monix. Det är Lilians bilder (En är Jons) på brygg- och båtupptagningen.