Kategoriarkiv: Skånska Konstnärsklubben

Aprilapril

Inget skämt.
Det blir öppningshelg på Fridhem. 24-26 april i v 17.
Vilka som kan komma beror förstås på vilka som är friska, inte umgåtts med sjuka familjemedlemmar eller varit utsatta på något annat sätt. Så förväntan är lågt ställd. Allt är på undantag men ändå likt s.a.s.

Det gäller att en styrelsemedlem är med på övriga jobbvistelser, annars kostar det hyra. 1600kr för hel vecka. 600kr helg. (Sänkt från tidigare 800) 250kr/dygn gäller annars outhyrda perioder vår och höst. Framförhållning vid bokning tack.
För att inte plåga ointresserade med mail är facebookgruppen platsen för nyinsatta chanser att utforska Fridhem. Gäller för den som är snäll och okej med folk. När värmen blir stabilare blir tillfällen. Troligtvis runt påsk.
Frågan är vad som kan förväntas i vår. Kommer bryggan i? Blir det något nytt staket? Det som är sönder, blir det lagat? Det får vi se. Man hoppas!


Stipendier 2020

Tack alla som sökt våra stipendier. Länk till ansökningsinfo

Inga och Tage E Nilssons stipendium till: Silvia Wieser 15 000kr

KSO: Bertil Kaa Hedberg 10 000 kr

Sylvia och Viking Sahlins: Danilo Stancovic 5 000 kr

Greta och Sigfrid Turens: Debora Svensson och André Nordström 10 000 kr vardera

Herman Östlunds: Margareta Grip Holmes 5 000kr


Den festliga delen vid årsmötet kan komma senare. Oklart när just nu.

Våren

Årsmötet flyttas igen. Troligtvis till augusti i samband med utställningen vi hoppas blir av då.
Vi som sitter i styrelsen hoppas få förtroendet att hålla kvar denna konstellation det kommande året. Agneta tackar för sig. Vi håller den platsen öppen om det kommer in någon i klubben som kompletterar, dedikerad klubbens verksamhet.
Valberedning 2020 är Hans Johansson och Gertie Månsson.

Boka Fridhem, gärna via mail nu.
Öppningshelg Fridhem 24-26 april
Arbetsvecka på Fridhem, datum senare.

Fridhem- uthyrning mm.
Hittills bokade veckor:
v 21Maya. V24Linnéa v.25 m-to JKL
Midsommarhelgen 19-21 juni v 25 öppen för klubbens medlemmar, även vänner i mån av plats. Förboka säng eller kom över dagen.
v.26 GiselaE v.27Jon Å v.28Lotta A. v30Tove K v.31Charlotte v32Monix/Marco 33.Andreassen/Leibel. Helgen v. 38 18-20 sep. Silvia.
Monix har nya koden till nyckeln.
Korttidshyra 2020: 600kr helg. 250kr/dygn gäller annars outhyrda perioder vår och höst.

Öppningshelg 24-26 april i v 17.
Perfekt introduktionstillfälle för nya, nyfikna eller ovana.
Arbetsvecka för våren är inte inbokad än.
Man kan komma enbart över en dag även på öppningshelg och arbetsvecka.
För den som vill till Fridhem men inte behöver hyra egen period finns fler möjligheter. När/om vi åker, ibland med kort varsel för att jobba, skriver vi in det i Facebookgruppen och det går bra för den som vill undersöka platsen att passa på att göra det då. Jobbvistelser samordnas via någon av styrelsens representanter. Bäst och lättast är att ha varit på studiebesök innan man hyr.

Fram till uthyrningarna kan det få vara lite ostädat med arbetskläder, material och grejer framme.

Att Bonden vet vem som är där är en säkerhetsaspekt för huset,
därför skrivs det i fb-gruppen så kan han se det där och slipper undra.
Veden tog som sagt slut väldigt fort och oväntat i våras. Vi tar det lugnt och sågar upp ny när det finns tid och lust. Sedan ska den torka ett år eller två. Så nu får de som hyr ta med sin egen ved. Uppdateringar av denna text kan komma senare.

Höstvinter i stan

Det är bara halva året vi fokuserar på det där andra. Har ni tips eller vill hitta på något ihop i stadsmiljö så är det en bra tid nu. Vi har hittills planerat så här:

14 november ses vi för att utarbeta en plan inför utställningen på Limhamns konsthall i maj/juni. Den som tycker det låter skoj kommer till Lilian. Meddela intresse i mailen. Alla kan komma. Blir det hemskt många byter vi plats. Bättre information med exakt klockslag kommer snart i mail. Nu har vi bytt plats och den som inte fått mail får skicka ett till klubben så det kan fixas.

14 December Julfest på Limhamns konsthall. Ta med ett konstverk passande för julklappsbyte om du vill vara med på det. Alla tar med någon Julinspirerad mat till buffébordet. Roligast om det är många.
En inbjudan kommer via mail när juletecknaren har färdigställt sitt uppdrag.

Vintrat

Det blåser kalla vindar runt knuten. Elen är avstängd, vattnet också. Nu ska stugan sova. Nu gör vi inte mer förrän till våren när solen värmer. Då ska vi samordna oss för måleri och bygge, för det behövs verkligen underhåll nu. Några frivilliga till så kan det gå snabbt. Och det är roligt.
Veden, oroväckande plötsligt en vårdag upptäcktes väck. Vi struntar i den nu till det är sågat, klyvt och torkat ny ved. Kanske köper vi ett lass till våren, annars får de som vill elda ta med egna klabbar till brasan framöver. Pytsa in lite goodwill och kom på öppning/stängningshelg och arbetsveckor så kan vi kanske fortsätta hålla låg hyra och få något mer redigt gjort. Slösa inte el på Fridhem i vinter utan åk söderut, chilla i stan, gå på kallbadhuset…
Det kommer nya tillfällen att lära känna huset och allt omkring för er som inte sett det, när vi kan dra igång vårens fix och röjningsjobb igen. Innan uthyrningarna är de som åker dit och jobbar även utmärkta ambassadörer och guider in i hur saker fungerar. Perfekta tillfällen att passa på.
Bilder här från stängningshelgens hjältar, ihärdigt lojala bröder och systrar i osjälvisk godhets tjänst.
Jon och Lotta saknas på bild. De övriga är Lilian, Gisela, Olle, Jukka och Monix. Det är Lilians bilder (En är Jons) på brygg- och båtupptagningen.


Midsommar

Missa inte en god chans att uppleva naturens fridfullhet vid Ivösjön i juni. Midsommar vecka 25 är öppet för alla medlemmar, och gärna medlemmars vänner. Intresserade meddelar på Monix mobil, messenger eller klubbens mail, eller fb. Kravlöst. Kom!

Övernattare bokar sängplats, tältar eller sover under stjärnorna. Först till kvarn till runt 11 sängar, varierad standard, delade rum.