Stängningshelg 30 okt-1 nov

För den som vill att bryggan kommer på plats till våren så är det nu det blir kurs!Vill ni hyra i vinter? Älskar ni vintermörker, råkyla, att fiska vattnet ur brunnen och skumraskbelysning? Det kan vara möjligt med förhandling om priset, men avstå gärna. I framtiden kanske det är andra förutsättningar. Det blir för trist att jobba för de som avstår de här helgerna då vi har chans att lära känna varandra och säkra att ni har uppfattat sammanhanget med en juste inställning. Jobbhelgerna är ju finaste gratismöjligheten att komma hit ut. Bästa chansen att bli med och utforma framtiden för Fridhem (alltid med stor respekt för historien). Sikta på öppningshelg så kommer bryggan i vattnet igen.
Ingen behöver dock ha dåligt samvete om det inte blir av.

Stängningshelg innebär att vi vintrar stugan och ser till att vattnet töms ur rören (och wc). Tömmer och städar skafferi. Frostar av kyl och frys. Vi eldar rishögar om det är eldsäkert väder. Tar upp Bryggan och båten på land. Man kan även kratta och pyssla med enklare saker.


Tack till Patrik, Charlotte, Gisela och Tuss för jobbet med att ta upp brygga och båt! Och för löven ni krattat och släpat bort. Ewa och Hans för att ni kom. Och Gisela för en extra dag till att fixa klart tusen andra saker.

Det är här på plats vi kan se vad som behövs och hur vi ska göra det.
Det är begränsat med sovplatser, Några stannar en natt andra kommer över en dag. Det brukar ordna sig.
Det är framförallt bra för Fridhem att vi lär känna varandra. Även ni som bara är nyfikna på platsen eller vill ha en utflykt är varmt välkomna. Vi brukar ha gemensam middag, så ta gärna med att dela på något ätbart och egen dricka. Övernattare tar sängläder, handduk och tandborsten med.
Det är lugnt och inte särskilt ansträngande, men ta stövlar och oömma kläder. Ovärderligt om ni under 50 som vill ta del av omvårdnaden av huset och tomten framöver kommer. Ni behövs!
Ta gärna med vänner som är pigga på lantluft.
Vägbeskrivning finns i länken.

Fridhem tillhör en stiftelse och ska överlåtas till Malmö museer, eller förening likvärdig klubben om klubben upphör, och kan alltså inte säljas.