Du som hyr

Vi har nya luftvärmepumpar som håller skön värme året runt, du kan reglera temperaturen med fjärrkontrollerna. En sitter på nedervåningen och en där uppe. Vi stänger aldrig av elen i stugan p.g.a. dessa utan den ska alltid vara på. Vi behöver heller inte stänga dörrarna mellan rummen längre, utan det kan gärna vara öppet inne i huset så att värmen kan gå runt.

Elen går ofta om vattenkokare, spis och annat är igång samtidigt. Elskåpet finns i farstun. För uthuset är elen i vedboden. Huvudsäkring finns på utsidan av boden mot vägen. 

Toan går inte att spola på vanligt vis så man får se till att ha minst en spann vatten där inne och spola genom att hälla vatten i klosetten efter sig. Det gamla torrdasset är stängt för användning. 

Vattnet i kranen är inte tjänligt att dricka och detta ska åtgärdas men är en stor sak att besluta om och bekosta. Under tiden tar vi med eget dricksvatten. Man kan använda kranvattnet att koka i, göra kaffe av och även att dricka om man har kokat upp det men vi rekommenderar köpevatten eller vatten hemifrån just nu i säkerhets skull.

Det finns ingen varmvattenberedare så vi kokar upp vatten i vattenkokaren till disk och till hinkarna i bastun.

I bastun kan man ta med sig en spann lagom varmt tvättvatten och använda en skopa att skölja av tvålen då det finns golvbrunn. Det finns en extra vattenkokare i rummet bredvid bastun.

När du lämnar:

Du som hyr ska aldrig stänga kyl och frys. Se gärna till att dra ur sladdarna i alla rum och kontrollera att sånt som bastun och spisen är avstängt. Lyft upp sladdar från golvet så mössen inte äter upp dem. Om det är någon som hyr direkt efter kan dörrarna lämnas olåsta en stund. Håll gärna kontakt med den som kommer efter eller är före dig. Dörrarna till vedboden behöver inte låsas under sommarveckorna.

Det ska vara städat och fint när du åker. Diska och plocka undan, torka ytor och ha det snyggt till nästa gäst. Dammsug och skaka mattor. Täcke och kuddar ska vara vädrade och ligga hopvikta och på varje säng eller upphängda på sina linor i taken. Torka av i kylen. Lämna inga papperspåsar eller mat framme på bordet eller i skåpen för mössen. Sopsortera i tunnorna vid vägen, ta hem pantflaskor och liknande.

Fråga gärna hur saker funkar från tidigare hyrare om du undrar!

Vägbeskrivning utan bilder