Hyr Fridhem 2021

Skriv upp! Öppningshelg 16-18 april

Helg v 9, 5-7mars och
Veckorna 20 plus 24-34 är nu bokade. Uppdateras löpande här
Veckorna 21, 22, 23 och nästan allt före v 20 är än så länge ledigt. (Kan ändras under arbetet med nya bokningar.) Därefter hamnar man i september där tre helger är bokade men veckouthyrning går före än så länge. Vi sänkte priset på helghyra från 800 till 600 kr, men det förutsätter att ingen vill hyra hela veckan.
En vecka kostar 1600 kr och ska vara fullt betalt senast 1 maj. PG 1077448-7  Konto Erik Jönsson.
Medlemsavgiften ska vara inbetald, på klubbens konto.
Uthyrningsperioden är från 1 maj- sista oktober. Det finns utrymme för förhandling därutöver men vi behöver eventuellt planera in renovering vår och höst

”För att hyra vecka på Fridhem gör ni Intresseanmälan via klubbens mail denna gång.
Önskad vecka och något alternativ samt motivering som ungar, skollov, etc. speciellt om en inte kommit åt att hyra under senare år kan vara bra att veta. Vi ömmar också för ett praktiskt engagemang i våra gemensamma arbetshelger där vi får personlig kontakt och kan synka vad som behöver göras. En liten grupp har möte strax efter årsskiftet för fördelningen. Detta mail ska vara inne senast 2 januari.”

Vet ni, Det är mycket värt att ta reda på vad det här är för ljuvligt ställe. Man riskerar ingenting med att åka och kolla. Gör det i vår! Ni som inte kommit er för än.

Också viktigt att ni som har synpunkter på eventuell renovering gör er hörda. Nu har offertar beställts och de ska presenteras på styrelsemöte och därefter tas beslut på medlemsmöte/Årsmötet. När vi blivit överens förhoppningsvis. Det får hellre ta tid än bli resultat av ett klent röstningsunderlag. Vi har pengar till visst men inte allt. Somligt kräver att det finns frivilliga som vill hugga i där vi ska bygga själva för att hålla kostnaderna nere.

Vi är på tok för få som avgör i dagsläget.
Bejaka frihetsaspekten på Fridhem genom att vara med, och kommunicera kring vad som är roligt eller angeläget. Alternativet kan vara att det blir mer uppstyrt och villkorat att ta del av platsen. Låt det förbli en plats utan överordnad där vi lyssnar in varandra på samma villkor.
Som medlem i skånska konstnärsklubben skapar man lätt sitt sammanhang själv. Klubben förnyas av initiativ som kan vara att skapa en egen klubb i klubben med egna projektidéer, utställningar, utflykter eller bara att hänga tillsammans med utvalda likasinnade på Fridhem en vecka eller helg.

De gemensamma insatserna behövs de med, för att hålla vårt hus och tomt i skick. Det är uppskattat att vi träffas för att få en idé om att vi är många som delar intresset av att kunna fortsätta komma dit. Ses vi live om än för enkelt arbete på öppnings och stängningshelg skapar vi mindre distans oss emellan. Ibland åker några iväg med mission att göra en jobbinsats. Då är huset ändå igång och sovplatserna kan fyllas på med fler som vill ut, helst för hugga i, men även för de som inte kan.
Så det finns möjligheter. Generöst eller? Vi är en ju kamratförening.
Utan någon som gör en märkbar jobbinsats av allmänintresse får man gå ihop med några och hyra istället.
Men skänk bara goda tankar till de som gjort det möjligt under åren. Det skaver ibland, men det röjs, byggs och grävs som satan. Avslutat med mat, trams och sång. Det behövs också.

Egna berättelser från klubben eller Fridhem vore av stort värde för dokumentation av klubbens historia. Skriv gärna. Skicka bilder. Någon som var med då klubben fick Fridhem -96/97 och upprustningen under Jan Harry fasta hand. Vad som försegick undertecknads inträde 2015. Utställningar, De beryktade gubbarnas tid, eller familjen på semester på Fridhem. /Monix

Skånska konstnärsklubben är en ideell förening.