Boka

Bokningar sommaren 2020 startar 2 januari kl 10.00.
Boka hos Monix, ring/smsa: 0731 519 232 eller maila sekretariatet

Bokad vecka ska vara betald  senast 1 maj till PG 1077448-7   (Konto Erik Jönsson) annars betraktas tiden som ledig. (Gäller tidiga vårens bokningar)
HYRAN är 1600 kr i veckan. Medlemsavgiften ska vara betald.
Helghyra höst och vår 600kr. dygn 250.

Bokningsbara veckor är från första maj till sista oktober.

Bokade veckor  2020 :
Tider kan hinna bokas ev ändras innan de hamnar här. Veckorna:  23 Ylva. 24 Linnéa. 25 vardagar Jenny. Helg midsommar för alla som vill. v26 Gisela. v27 Jon. v28 Lotta. v29 Jukka. 30 Tove. 31 Charlotte.
v32 Monix/Marco 33 Andreassen/Leibel. v.34 uthyrd/grupp.
Helgen v36 Rita W. Helgen v38 18-20 sep. Silvia. v.39 Maya

Preliminärt: stängningshelg 30 okt – 1 nov. Obs ej beslutat än

Monix har nya koden till nyckelskåpet

Inför 2021 ska vi pröva med intresseanmälning. Den som vill hyra kan då prioritera vissa veckor. Sedan får vi göra någon typ av juste bedömning av ömmande faktorer osv. Mer om det när det är dags.

(Notering: Vi har tidigare haft kravet på halva hyran inbetald inom två veckor (rekommenderas) men tappat bort den biten f.n. 

Midsommarhelgen fred-sön är bokad för alla medlemmar som vill fira tillsammans. Bjuda gäster är förstås ok om det finns plats.

En vecka per medlem kan bokas till en början, men efter 1 maj kan en boka en till utifrån vad som är ledigt. Det går att hyra veckoslut vår och höst då det oftast annars står tomt. t.o.m stängningshelgen runt sista oktober. (efter stängningshelg är vattnet avstängt etc. Huset står tomt utan uppsikt längre perioder. Att glömma något vid avresa kan bli problematiskt.) Korttidshyra gäller inte förbokning sommarveckorna utan snarare mer spontant vid lediga tider.

Hyrorna subventioneras. Vi strävar efter att inte gå back för mycket men vill  att det ska gå att hyra även för de konstnärer som har snålt med kosing. För att behålla en låg hyra och inte lägga krav på någon enskild är det en bra idé om alla som vill ta del av Fridhem är med på öppnings och stängningshelg. Och arbetsveckor när vi har speciella projekt.

Kalender för 2020 med helgdagar och veckonummer

Öppningshelg 2020 24-26 april 
Midsommarhelg 19-21 juni.  sängplats bokas. . Alla välkomna.
Stängningshelg preliminärt 30 oktober-1 nov. ej bestämt

Den tid en medlem hyr stugan är denne  ansvarig. Den hyrs inte för familjemedlemmar eller bekanta som inte är medlemmar i Skånska konstnärsklubben på tider som medlemmen själv inte är där.
För oss annars  stugfattiga, natursuktande själar kan Fridhem vara drömplatsen för vila, lek, kravlöst slit, sport, konst och avslappning. Det finns sovplatser för många att ta del av. Fyll dem gärna. Att sköta om huset och tomten är allas uppgift i det gemensamma ideella ”ägandet”. Man får hålla sig intresserad och informerad själv, komma på jobbhelger, dela med sig av idéer, kolla läget och vilja bättra på. Någon vaktmästare finns inte utan alla insatser är frivilliga och av omsorg för det gemensamma. 

Den som själv håller sig ajour med vad som finns på prioriteringslistan och inte räds umgänget med gamla och nya rävar vinner våra hjärtan. När det är ledigt i stugan passar vi kanske på att åka upp och måla, gräva, bygga, röja. Vi vill bli fler på det. I förlängningen mer organiserat mot dagens spontana. Intresserade kan meddela sekretariatet  eller någon lämplig för att organisera åkandet. Den som åker med för att jobba får räkna med att det ansluter fler. Uthyrningen täcker inte alls upp kostnaderna för att vi  vill hålla en prisnivå som alla våra konstnärer kan klara av.  Slösa alltså inte resurser ohämmat.  Var med i tanken om att vårda det vi delar.

Nya eller aspirerande medlemmar kan gärna passa på vid allmänna tider som Öppningshelg,  Stängningshelg och Midsommar, Kostar inget mer än resan. Alla tar med förtäring som vi vanligtvis delar på. Arbetet då är inte speciellt krävande, det finns gott om tid för att se sig omkring och slappna av.
Viktigt att boka sovplats till allmänna tider bara om du säkert kommer.  11 st bäddar finns. Vinden kan inredas för extra sängar men var beredd att jobba för det. Att komma över en dag räcker långt.

Vi kan behöva fler madrasser. Den som har det och redskap verktyg & maskiner får gärna donera eller ta med lite.