Boka

Bokningar sommaren 2020 startar 2 januari kl 10.00

Boka hos: Monix ring/smsa  0731 519 232. eller maila, lättast till  sekretariatet

Bokad vecka ska vara betald  senast 1 maj till PG 1077448-7   (Konto Erik Jönsson) annars betraktas tiden som ledig.  HYRAN är 1600 kr i veckan. Medlemsavgiften ska vara betald. Helg höst och vår 600kr. 
(Notering: Vi har tidigare haft kravet på halva hyran inbetald inom två veckor men tappat bort den biten f.n. Kanske ska återinföras för bättre kontroll över bokningarna)
Bokningsbara veckor är från första maj till sista oktober. Undantaget midsommarhelgen fred-sön som är bokad för alla medlemmar som vill fira tillsammans.
Bjuda gäster är förstås ok om det finns plats.
En vecka per medlem kan bokas till en början, men efter 1 maj kan en boka en till utifrån vad som är ledigt. Det går att hyra veckoslut vår och höst då det oftast annars står tomt. t.o.m 30 november.  Gäller inte förbokning sommarveckorna utan snarare mer spontant vid lediga tider. Halv pris är troligt för helg under uthyrningssäsong men styrelsen beslutar på efterfrågan för att inte stycka upp men hyra ut mest möjligt.
Hyrorna subventioneras  med det s.k Ahlsmarkskontot. Vi strävar efter att inte gå back för mycket.

Bokade veckor  2019 :
Tider kan hinna bokas ev ändras innan de hamnar här.

Veckorna: 20 Maya, v23 Linnéa, 24 Maya/Joakim, 25 vardagar Gisela, helg midsommar för alla, 26, LeibelA 27 LottaA, 28 JonÅ, 29 JennyKL, 30 KristianA, 31  CharlotteE, 32 Monix, 33 MarcoL. 34 Ulrika/Bjørn. 35 Bjørn/Ulrika. Helgerna 6-8 sep Linnéa, 14-16 sep Maya. Och så det sista;    23-25 sept Kerstin J, 27-29 sept Silvia W

kalender . .jan-juni   

kalender juli-dec

Öppningshelg 2019   19-22 april (påsk. preliminärt datum)
Midsommarhelg 21-23 juni.  sängplats bokas. . Alla välkomna.
Stängningshelg 25-27 oktober

Den tid en medlem hyr stugan är denne  ansvarig. Den hyrs inte för familjemedlemmar eller bekanta som inte är medlemmar i Skånska konstnärsklubben på tider som medlemmen själv inte är där.
För oss annars  stugfattiga, natursuktande själar kan Fridhem vara drömplatsen för vila, lek, kravlöst slit, sport, konst och avslappning. Det finns sovplatser för många att ta del av. Fyll dem gärna. Att sköta om huset och tomten är allas uppgift i det gemensamma ideella ”ägandet”. Man får hålla sig intresserad och informerad själv, dela med sig av idéer, kolla läget och vilja bättra på. Någon vaktmästare finns inte utan alla insatser är frivilliga och av omsorg för det gemensamma.

Den som själv håller sig ajour med vad som finns på prioriteringslistan och inte räds umgänget med gamla och nya rävar vinner våra hjärtan. När det är ledigt i stugan passar vi kanske på att åka upp och måla, gräva, bygga, röja. Vi vill bli fler på det. I förlängningen mer organiserat mot dagens spontana. Intresserade kan meddela sekretariatet  eller någon lämplig för att organisera åkandet. Den som åker för att jobba får räkna med att det ansluter fler. Berätta alltid, gärna på fb-gruppen. Om inte annat för att nya ska kunna passa på att utflykta för att kolla in platsen. Vi måste hjälpas åt med det. Uthyrningen täcker inte alls upp kostnaderna för att vi  vill hålla en prisnivå som alla våra konstnärer kan klara av.  Slösa alltså inte resurser ohämmat.  Var med i tanken om att vårda det vi delar.

Nya eller aspirerande medlemmar kan gärna passa på vid allmänna tider som Öppningshelg,  Stängningshelg och Midsommar, Kostar inget mer än resan. Alla tar med förtäring som vi delar på. Arbetet då är inte speciellt krävande, det finns gott om tid för att se sig omkring och slappna av.
Viktigt att boka sovplats till allmänna tider bara om du säkert kommer.  11 st bäddar finns. Vinden kan inredas för extra sängar men var beredd att jobba för det.

Vi kan behöva fler madrasser. Den som har det och redskap verktyg & maskiner får gärna donera eller ta med lite.