Boka 2021

Rekommenderas för alla nyfikna, och gamla Fridhemsälskare: 
Midsommar: vecka 25 24-26 juni
Stängningshelg: runt månadsskiftet okt/nov
Midsommarhelgen fred-sön är bokad för alla medlemmar som vill fira tillsammans. Begränsade sovplatser. Bjuda med gäster är alltid ok om det finns plats.

Kalender för 2021 med helgdagar och veckonummer
Inför 2021 ska vi pröva med intresseanmälning. Den som vill hyra kan då prioritera vissa veckor. Sedan får vi göra någon typ av juste bedömning av ömmande faktorer osv. 
Maila fram till 2 januari kl 10.00.
 sekretariatet
Detta för att de varma juliveckorna går åt fort. Man kan även avvakta. Boka det som är ledigt går bra när som helst därefter.

Bokad vecka ska vara betald  senast 1 maj till PG 1077448-7   (Konto Erik Jönsson) annars betraktas tiden som ledig. (Gäller tidiga bokningar)
Var juste och meddela om du inte vill ha bokad tid. 
HYRAN är 2000 kr i veckan. Medlemsavgiften ska vara betald.

Bokningsbara veckor är från första maj till sista oktober.
Monix har nya koden till nyckelskåpet 

En vecka per medlem kan bokas till en början, men efter 1 maj kan en boka en till utifrån vad som är ledigt. Det går att hyra veckoslut vår och höst då det oftast annars står tomt. t.o.m stängningshelgen runt sista oktober. 

(efter stängningshelg är vattnet avstängt etc. Huset står tomt utan uppsikt längre perioder. Att glömma något vid avresa kan bli problematiskt) Korttidshyra gäller inte förbokning sommarveckorna utan snarare mer spontant vid lediga tider.

Hyrorna subventioneras. Vi strävar efter att inte gå back för mycket men vill  att det ska gå att hyra även för de konstnärer som har snålt med kosing. För att behålla en låg hyra och inte lägga krav på någon enskild är det en bra idé om alla som vill ta del av Fridhem är med på öppnings och stängningshelg. Och arbetsveckor när vi har speciella projekt.

Den tid en medlem hyr stugan är denne  ansvarig. Den hyrs inte för familjemedlemmar eller bekanta som inte är medlemmar i Skånska konstnärsklubben på tider som medlemmen själv inte är där.
För oss annars  stugfattiga, natursuktande själar kan Fridhem vara drömplatsen för vila, lek, kravlöst slit, sport, konst och avslappning. Det finns sovplatser för många att ta del av. Fyll dem gärna. Att sköta om huset och tomten är allas uppgift i det gemensamma ideella ”ägandet”. Man får hålla sig intresserad och informerad själv, komma på jobbhelger, lyssna in, dela med sig av idéer, kolla läget och vilja bättra på. Någon vaktmästare finns inte utan alla insatser är frivilliga och ideella av omsorg för det gemensamma. Här är det meningen att vi har samma förutsättningar att arbeta som kommunicerande medlemmar utan överordnad men med vilja att bidra med vad man kan. 

Den som själv håller sig ajour med vad som finns på prioriteringslistan och inte räds umgänget med gamla och nya rävar vinner våra hjärtan. När det är ledigt i stugan passar vi kanske på att åka upp och måla, gräva, bygga, röja. Vi behöver bli fler på det. I förlängningen mer organiserat mot dagens spontana. Intresserade kan meddela sekretariatet  eller någon lämplig för att organisera åkandet. De som åker för att jobba får räkna med att det ansluter fler.
Uthyrningen täcker inte alls upp kostnaderna för att vi  vill hålla en prisnivå som alla våra konstnärer kan klara av.  Slösa alltså inte resurser ohämmat.  Var med i tanken om att vårda det vi delar. 

Nya eller aspirerande medlemmar kan gärna passa på vid allmänna tider som Öppningshelg,  Stängningshelg och Midsommar, Kostar inget mer än resan. Alla tar med förtäring som vi vanligtvis delar på. Arbetet då är inte speciellt krävande, det finns alltid gott om tid för att se sig omkring och slappna av. 
Viktigt att boka sovplats till allmänna tider bara om du säkert kommer.  11 st bäddar finns. av varierande bekvämlighetsfaktor. Vinden kan inredas för extra sängar men var beredd att jobba för det. Att komma över en dag räcker långt. Ta gärna med en vän.

Vi kan behöva fler madrasser. Den som har det och redskap verktyg & maskiner får gärna donera eller ta med lite. 

En reaktion på ”Boka 2021”

Kommentarer är stängda.