Fridhem

En fastighet förvaltas och uthyres veckovis till medlemmar. Fridhem vid Ivösjön ingår i Erik och Frida Jönssons minnesfond.

Bokas via klubbens mail, sekretariat@skanskakonstnarsklubben.se, alternativt till Charlotte Strömberg Eliasson: 0707-426444

Fridhem november7

FRIDHEM (text hämtad från tidigare hemsida)
På en strandtomt vid norra delen av Ivösjön, 13 mil från Malmö, ligger fastigheten som är en donation av Erik och Frida Jönsson. Den stora tomten är bevuxen med fruktträd och lövskog. Avstånd till närmaste granne, Nordanvik, är 500 m. Till Näsum med affärer är det ca 5 km och till det sommaröppna kaféet i Humletorkan 1,5 km. Detta är snapphanebygd, inte så långt ifrån Harry Martinssons barndomstrakter.

Torpet och uthuset är till stora delar renoverade och har sammanlagt 4 sovrum med 9 bäddar. I huvudbyggnaden finns sällskapsrum med kakelugn. Köket har en liten elspis med ugn, kylskåp, kallvatten och avlopp. I uthuset finns förutom torrdasset en bastu och ett tvättrum med kalldusch.

IMG_6090

Klubben har en liten båt för utflykter och fiske (ni köper själva fiskekort nu). Ofta nappar aborre och gädda. Badet är fint från en liten brygga. Beroende på årstid finns det vinbär, körsbär, krusbär och flera äpplesorter. Vanliga svampar på hösten är trattkantarell och svart trumpet. Även andra sorter kan förekomma.

VÄGBESKRIVNING
Följ E22 förbi Kristianstad och ta av vid Fjälkinge. Följ Humleslingan förbi Bäckaskogs slott och ta av mot Näsum i Vånga. När du ser skylten Nordanvik till höger tar du av och följer denna väg ut på udden.

Tänk på att bokad tid skall vara betald före den 1 maj varje år och minst en tredjedel ska betalas inom 14 dagar efter bokning annars betraktas tiden som ledig.
Betala till PG 1077448-7. HYRAN är f.n 2000 kr i veckan. Se mer under ”Boka”-fliken

https://www.google.se/maps/@56.1479346,14.4512814,17z