Förord/Bildgalleri

För 250 kr om året blir du, stolte skånske  konstnär, medlem i klubben. Ett måste för att få hyra klubbens juvel Fridhem.  Klubben går inte i vinst på uthyrningen men vill, speciellt för de som behöver det mest, ge en rimlig chans till naturliv och semester. Skopa in lite goodwill och platsen kommer att kännas som en personlig pärla. Din, min och allas personliga pärla. Den som tar hand om trasigt och krånglande är vi själva. Vi drömmer om att få ihop ett arbetsglatt arbetsteam som gör små storverk och hoppas speciellt det tillkommer några som har ett avslappnat förhållande till att jobba. Förbättringar idag beror på alltför få själar. Samtidigt är det en kravlöshet att gå med i klubben för vi vet att många vill men inte kan. och då är man välkommen ändå. Du ingår i en vänskapsförening, att man lär känna varandra bidrar stort till förtroende.
Det har blivit konkurrens om varmaste sommarperioden, men vår och höst är också fina. Annars är det gratisnöje vid några tillfällen som är perfekta för att bekanta sig med platsen (och folk)

Till gemensamma helger på Fridhem går det bra att ta med någon vän om det finns sovplatser som räcker.  Hundar blir en avvägning med kompatibilitetsaspekter. Är din hund kinkig med andra kan det bli problem. Var lyhörd där.

Fridhem som testamenterades av klubbens grundare Erik Jönssons änka tillhör en stiftelse och kan inte säljas/köpas.

Fridhem värmer hjärtan och pockar på omvårdnad, men i vintersäsong finns gott om tid för klubbliv i staden eller var man bor. Bjud in till små sammankomster i ateljéer eller utställningsrum som till exempel små kafferep, slöjdjunta, för konstsnack, och samtal om livets gång ur  konstnärsperspektiv.  Alla behöver inte stugan eller umgänget men vill vara med i klubben ändå, som tur är.  Alla är viktiga och ibland händer det mer! Fest förekommer. I klubb kan en själv ta initiativ på ett okomplicerat sätt. Några kallar till Picknick spontant under sommartid. Gör något eget och gör klubben levande! Facebook-gruppen är den mest omedelbara kontaktytan där flest nås i dagsläget.      / Monix

Blandade bilder från Fridhem och annat.
Fortsätt läsa Förord/Bildgalleri