Du som hyr

Om man hyr Fridhem för första gången eller är osäker på något efter att ha varit där.
Här är pdf att titta på, spara på, eller skriva ut. 2020 är somligt annorlunda och vi behöver göra en ny pdf. Instruktioner om att komma in i ett tillbommat Fridhem är desamma.

Du som hyr ska inte stänga kylfrysen och elen. Se istället till att dra ur sladdarna i alla rum och kontrollera att sånt som bastun och spisen är avstängt. Lyft upp sladdar från golvet så mössen inte äter upp dem. Om det är någon som hyr direkt efter kan dörrarna lämnas olåsta och elen på. Men dra gärna ur kontakter. Speciellt till element ifall att något skulle hända så det blir för stort glapp. Bedöm vad som är okej tidsglapp och kom överens sinsemellan.

Tänk på att elementen stängs av vid vädring,
Stäng av bastun efter bastning,
Spola snålt på wc och allt vad det nu kan vara som gör att vi spar på utgifterna.

Vi tycker det är viktigt att alla har råd att hyra
Det diskuteras mycket om saker som behöver fixas. Försök landa mentalt i att det funkar ändå. Vi är kort med folk. Idéer är dock bra. Gärna nya.
Kran, brunn och toa: Brunnens vatten verkade sämre efter torkan. men helt okej nu 2020. Vi har undersökt och kommit fram till att ett fritidshus med gammal brunn kan rengöring med extra allt bli kostbart och tillfälligt. Vi som har varit där i vår tycker vattnet är bra nu. Ta med köpevatten om det känns tveksamt.
Att kranen sitter löst är prioriterat, logistiskt har kranen hamnat i limbo. Det behöver mätas och köpas delar, eller som vi gärna vill, beställas en gubbe. Vi måste dock kunna vara på plats när han kommer. Vi gör ett nytt Gör det själv-försök inom kort. Nyhet: Rörmokare kommer efter semestern.
Det rinner ut vatten i den högra diskhon vid hålen. använd den vänstra för disk. Stopp i avloppet avhjälps med hett vatten. Bikarbonat och ättika hjälper. Nyhet: Team Jukka /Monix har grävt upp det hela. En meterlång fettkorv ringlade ut. Undvik ändå spola ner skräp och fett. Låt silarna vara i

Vattnet är kallt. koka i vattenkokaren till disk och till hinkarna i bastun,  använd skopa att skölja av tvålen. duschen är satt ur funktion. Eller ta med egen campingdusch (tips). Ibland föreslås varmvattenberedare. Likaså byte av den dånande vattenpumpen.
Elen går ofta om vattenkokare, spis och annat är igång samtidigt. Elskåp i farstun. enkel modell med spakar. För uthuset är elen i vedboden. Huvudsäkring finns på utsidan boden mot vägen. Försiktigt där!
Vi diskuterar ofta vilken spismodell vi behöver. Kontakten är viktig.

Det flyter på om man varit där några gånger, Eller fått en genomgång på plats, då är det lätt.

Info till stughyrare 2017

Vägbeskrivning utan bilder