Man kan tänka på Fridhem som en koloniförening eller en bostadsrättsförening. Det behövs en uppslutning på öppnings och stängningshelg, där vi möts, håller oss uppdaterade, umgås, hugger i lite och blir överens om vad som ska fixas framöver och hur det kan göras. I utbyte får man mer del av platsen.

Nota bene: Det finns ett primitivt anslag i Fridhem som fungerar perfekt för en del men inte för alla. Saker kan vara i akut behov av åtgärd men blir skjutet framöver. Det finns alltid saker att fixa och vi är alla lika stor del av vaktmästeriet. Man kan undra varför vi inte tar in proffs utifrån exempelvis. Varför det tar år att åtgärda en kran. Vi som jobbar på det gör det, som medlemmar, med de förutsättningar vi har och med vår egen tid och trivselfaktor i beaktande. Den som inte är pigg på att vara del av den biten själv får ha förståelse på samma sätt som vi förstår att den gemensamma biten inte intresserar alla.
Policyn är/har varit att vi gör mest möjligt själva så kan hyran hållas låg. Det kan diskuteras. Vill man ha hantverkare och höjning så kanske man ändå har råd att hyra något annat? Det finns flera som vill förbättra standard. och flera som vill behålla det som det är.
Funderingar? Kommunicera dem i fb-gruppen eller skicka ett mail. Fortsättning följer med intressegrupp och enkät.

Självklart kan det skapas möten även om Fridhem i stan.
Men De som greppar penslar, spade eller borr utan krusiduller, som kan ta över och trygga att det funkar även i framtiden. Intresserade av praktiska funktioner som vill lära sig hur man kan fixa det som strular är efterlängtade. De sletna behöver alltså inte, det är headhunting efter den som oproblematiskt tar sig an saker lätt själv.
För att bryta gammalt tänk, behövs friskt input. Vi hoppas på en yngre generation som kan ta över. Ta med egna vänner för social balans och kom på öppnings och stängningshelg. Kanske någon känner några kluriga konstnärsyngligar som i grupp kan skapa storverk? Tipsa!


För förnyelse behövs ett något osjälviskt bidragande samtidigt respekterat nyfiket förhållningssätt. Att varsamt kunna bevara det som är bra och tänka utifrån det.
Vill göra gott? Samordning, planering, research av kostnader och uppföljning med att själv vara på plats när exempelvis rörmokare kommer.
(Just rörmokare är på ingång men först efter semestern.)
Kostnader clearas först hos styrelsen.
Bolla med alla. Ingen vill lägga tid på en idé som inte var genomförbar.

Vet ni, man får donera saker. Det finns inte så mycket plats så bra om man tänker på det. Tänk stolsdynor, trädgårdsmöbel, skummadrasser. Skriv namn på så vet vi varifrån det kommer.

Se nu upp så det inte blir krav på dig själv eller någon annan. Att vara öppen för mixat umgänge ger fler möjligheter och bättre förståelse för hur vi tänker. Vi är supporters som generöst tar oss an den som vill med ut på jobbrundorna. Alternativt hyr du lätt ihop en vecka med ett eget sällskap. Jobbfritt och nästan fritt från ansvar. Vår och höst finns alltid lediga tider.

På bild nedan: Intresseklubben för Fridhem bevarande har i behaglig takt bedrivit omvårdnad i det ännu kylslagna majvädret.
Nu är så knasiga tider med Corona att man lätt kommer av sig i anpassningsförsöken. Vi höll alltså låg profil om jobbresor i vår.
/Glad och kry sommar! /monix