Limhamn 2020 – Möte nr 1/ idéstorm

Möte nr 1: Vars syfte var att ses och släppa loss idéer. Utan att fatta beslut. Undersök gärna fler utställningsrum kan finnas eller bli tillgängliga. Prata gärna mer i mindre grupper. Vi kan behålla och utveckla kreativa tankegångar till nästa gång, 14 Januari, plats SULFUR (gamla Addo.)

Närmare 70 har anmält sig till utställningen, kul! Så nu ska vi tänka kreativt som man säger.
Den som inte anmält sig nu får avstå den här gången.

På Limhamns konsthall hängs konsten på tråd från lister kom vi på, så tanken på att hänga över hela väggarna fungerar inte. Det hade annars varit charmigt. Begränsade mått blir det. 30 cm bredd är föreslaget.

Tre bilder ska in till konsthallens folder i december. Den som vet med sig att de har ett bra foto av ett verk som ska vara med på utställningen kan skicka in bild till sekretariatet. Observera måttangivelser. Som kommer senare

Vi sa att:

Skulptörer tar med podium om det behövs. Var och en gör mest möjligt själv, men tanken att alla hänger själv röstades ner. Det sas det blir kaos.

Skärmar eller andra upphängningspatenter kan behövas.

Hänga i taket och under bord, gäller måleri som kanske blir skulptur och kanske inte hundra seriöst som idé, men hur en tänker för att skapa sig plats är ju en perfekt början. Det bästa med att ses på riktigt är att man kan säga något som kan leda till något annat än det vanliga..

Vi kan som exempel tänka oss dela upp i en grupp utställare på hösten en på våren (ett förslag bara) Eller hitta en plats till att dela upp gruppen på.
Så tittar på om vi får till en kompletterande lokal för mer och större verk samtidigt Bertil kollar Reng som ligger åt Falsterbo-Vellingehållet där flera ställde ut i påskas.

Rostrum har nog bokat in tiden 23 maj -7 juni, men kanske finns en i tid närheten om det är intressant att kolla upp.

Med nära 70 av klubbens medlemmar kan vi få pressen att nappa. Klubbens historik från 1942 till nutid är tacksamt att lyfta fram. Det gör sig bra som reklamkampanj. Lite fokus på klubben skadar inte!
Vore roligt med anekdoter och information från de som varit med ett tag!

Maila tankar idéer och info. Använd gärna facebookgruppen för allmän direktkontakt.

På fråga om man kan ha verk som inte är till salu på konsthallen kom ett tips på att det brukar finnas bra försäkring av verk på konsthall och galleri. Sätt en saftig summa + röd plutt för såld. För att försäkring ska gälla även privat verk.

Ritning över lokalen finns på Limhamns konsthalls hemsida.
https://www.limhamnskonstforening.com/kontakt
Se! man kan bli medlem också
https://www.limhamnskonstforening.com/bli-medlem

Julfest 14 dec kl 18. Inbjudan skickad separat i mail. Vi kan mäta lokalen på Julfesten. Alla tar med måttstock. (Skämt)

Vi konstaterar att vi gillar utställningar och kan tänka oss fler. Om alla som har förgreningar i Skåne och omvärlden gör en förfrågan på en konsthall på sin ort eller i sina andra konstsammanhang kan vi göra fler i framtiden. Tomma butikslokalers skyltfönster har använts förr till utställning, kan det vara dags igen?

Det är bra att vi lär känna varandra mer på köpet. Dvs, Tanken är att det ska vara ett tillfälle att ses mer och lära känna varandra på ett roligt sätt.

Nästa möte blir det mer planering men fortfarande avslappnat. Var vi ska vara då vet vi inte än. Tipsa gärna om plats där många ryms. Blir Sulfur där Addo låg innan adress kommer i kallelsen efter årsskiftet