Midsommar

Vi firar midsommar på Fridhem 19-21 juni. Kostar inget. Sovplatser i delade rum av varierad bekvämlighetsgrad. De bekvämaste platserna är redan tingade. Kom gärna över dagen. Icke bilburna se på Skånetrafiken för kollektivtrafikens tider till och från Näsum. Säg till i god tid om ni vill ha hämtning från Näsum. (Snabb promenadtakt tar en timme.)
Sms, messenger eller mail fungerar fint. Monix mobil 0731519232
Ta med handduk och sängkläder, gärna sovsäck, Glöm inte tandborste & öronpropp!
Till midsommarens gemensamma måltid medtages ett passande bidrag som en god sallad,paj, jordgubbar, grillbit….Och var och en tar med sin egen dricka.
Vi har druckit brunnsvattnet och konstaterat att det inte verkar dåligt, som förra året efter torkan.

Hänsyn tages på allvar till årets virusspridningsrisk.

Nota bene: Det finns ett primitivt anslag i Fridhem som passar en del av oss men inte alla. Det finns alltid saker att fixa och vi är alla del av vaktmästeriet. Man kan undra varför vi inte tar in proffs utifrån exempelvis. Varför det tar år att åtgärda en kran. Vi som jobbar på det gör det med de förutsättningar vi har och med vår egen tid och trivselfaktor i beaktande. Den som inte är pigg på att vara del av den biten själv får ha förståelse på samma sätt som vi förstår att den gemensamma biten inte intresserar alla.
Man kan tänka på Fridhem som en koloniförening eller en bostadsrättsförening, där behövs en uppslutning på öppnings och stängningshelg, där vi möts, håller oss uppdaterade, umgås, hugger i lite och blir överens om vad som ska fixas framöver och hur det kan göras. I utbyte får man mer del av platsen.
För att bryta gammalt tänk, behövs också friskt input. Ska det kunna förnyas behövs ett något osjälviskt bidragande samtidigt respekterat nyfiket förhållningssätt. Vi jobbar för alla efter stundens förutsättningar.
Vet ni, man får donera saker. Det finns inte så mycket plats så bra om man tänker på det.

Se nu upp så det inte blir krav på dig själv eller någon annan. Att vara öppen för mixat umgänge ger fler möjligheter och bättre förståelse för hur vi tänker. Vi är supporters som generöst tar oss an den som vill med ut på jobbrundorna. Alternativt hyr du lätt ihop en vecka med ett eget sällskap. Jobbfritt och nästan fritt från ansvar. Vår och höst finns tider.
På bild nedan: Intresseklubben för Fridhem bevarande har i behaglig takt bedrivit omvårdnad i det ännu kylslagna majvädret.
Funderingar? Kommunicera dem gärna i fb-gruppen eller skicka ett mail. Nu är så knasiga tider med Corona att man lätt kommer av sig i anpassningsförsöken. Snart nog ska vi ta tag i vaktlistor och andra förberedelser till utställningen på Limhamn. /Glad och kry sommar! /monix