Förord/Bildgalleri

För 250 kr om året blir du, stolte skånske  konstnär, medlem i klubben. Ett måste för att få hyra klubbens juvel Fridhem.    Klubben går inte i vinst på uthyrningen men vill, speciellt för de som behöver det mest, ge en rimlig chans till naturliv och semester. Skopa in lite goodwill och platsen kommer att kännas som en personlig pärla. Din, min och allas och samtidigt härligt privat. Den som tar hand om trasigt och krånglande är du själv precis som om du ägt det själv. Eller kanske kommer någon som värnar om det gemensamma och hugger i. Vi drömmer om att få ihop ett arbetsglatt arbetsteam som gör små storverk.  Förbättringar idag beror på alltför få själars idoghet. Samtidigt är det en kravlöshet att gå med i klubben för vi vet att många vill men hinner inte med, och då är man lika välkommen ändå. Under gemensamma helger på Fridhem går det bra att ta med någon vän om det finns sovplatser som räcker.  Hundar blir en avvägning med kompatibilitetsaspekter. Är din hund kinkig med andra kan det bli problem. Var lyhörd där.

Fridhem som testamenterades av klubbens grundare Erik Jönssons änka tillhör en stiftelse och kan inte säljas/köpas.

Fridhem värmer hjärtan och pockar på omvårdnad, men i vintersäsong finns gott om tid för klubbliv i staden eller var man bor. Bjud in till små sammankomster i ateljéer eller utställningsrum som till exempel små kafferep, slöjdjunta, för konstsnack, och samtal om livets gång ur  konstnärsperspektiv.  Alla behöver inte stugan eller umgänget men vill vara med i klubben ändå, som tur är.  Alla är viktiga och ibland händer det mer! Fest förekommer. I klubb kan en själv ta initiativ på ett okomplicerat sätt. Några kallar till Picknick spontant under sommartid. Gör något eget och gör klubben levande! Facebook-gruppen är den mest omedelbara kontaktytan där flest nås i dagsläget.      / Monix

Blandade bilder från Fridhem och annat.

Från Malmö tar en tåget till Bromölla och byter till buss mot Olofström. Hoppa av vid Näsum kyrka. En timmes rask promenad som börjar med Näsumaslingan över Gudahagen. Vik av vid Humletorkan och gå, mot Klagstorp, förbi Nordanvik in på Fridhemsvägen som börjar vid brevlådsraden och går genom Biggaråodlingen. Eller var lat och ring någon på plats som hämtar i Näsum.